Karácsonyi pohárkrém

  • 2015.12.23.
  • 2

A piskóta receptem igazán univerzális, mert használom gyümölcstorta alapként és pohár desszertekhez is. Karácsonykor és vendégváráskor gyakran előkerül ez a remek desszert, mert igazán elegáns és könnyen elfogyasztható. Vigyázat tényleg extra gyorsan elfogy!A piskótához:4 tojás10 dkg cukor10 dkg liszt1,5 ek olajmargarin és liszt a forma kikenéséhezA krémhez :1 csomag vanília ízű pudingpor4 dl tej3 ek. porcukorA tetejére:Kevés fahéjjal ízesített kávéA tetejére tejszínhab, csokiforgács vagy mézeskalács morzsa kerülhet.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként  hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.Egy tepsit alaposan kikenjük margarinnal, vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.Miután a piskóta kihűlt elkezdhetjük falatnyi darabokra vágni majd a piskótát és a krémet poharakba rétegezni.Amikor elkészültünk a rétegezéssel kevés fahéjjal és cukorral ízesített hideg kávéval meglocsoljuk az elkészült desszertet.Tálalásig hűtőbe tesszük az elkészült pohárkrémeket.Tálalás előtt tejszínhabot teszünk rá és csokiforgáccsal vagy mézeskalács morzsával megdíszítjük.