Tojásmentes gesztenyetorta, akár karácsonyra is

  • 2015.12.21.
  • 5

Ez egy igen dekoratív, laktató, tojásmetes és összességében szuper desszert, szerintem az egyik legjobb amivel mostanában találkoztam.Nagyon kezdő háziasszonyok nagy meglepetést tudnak szerezni a családnak ezzel az elronthatatlan desszerttel.Karácsonykor így könnyedén a főzésre lehet öszpontosítani az erőinket, mert ezt  a tortát 1-2 nappal előre is elkészíthetjük és a hűtőben remekül kivárja a sorát, ráadásul még jót is tesz neki a várakozás, az ízek összeérnek a krém megszilárdul és összeáll egy csodás tortává.Az alap50 dkg gesztenyemassza20 dkg darált keksz15 dkg margarin20 dkg porcukor1 dl rum /vagy 1 dl tej és rumaroma/Krém3 csomag főznivaló vaníliás pudingpor9 dl tej25 dkg margarin25 dkg porcukorKözéprekevés tejkevés rum/vagy aroma/1 nagy csomag babapiskótaTetejére4 dl habtejszínporcukor ízlés szerintAz alaphoz a hozzávalókat robotgépben összekeverem, majd egy nagy tortaformába nyomkodom kb. 2 cm-es vastagságban. Beteszem a hűtőbe, amíg a pudingos réteg elkészül.A pudingból és a tejből hagyományosan pudingot főzök, majd kevergetés mellett kihűtöm. A margarint és a cukrot habosra keverem és összedolgozom a kihűlt pudinggal.A gesztenyés alap tetejére simítom a pudingos krém felét, a babapiskótát rumost tejbe mártom /nem áztatjuk el!/ és rárakom jó szorosan a pudingkrém tetejére, majd a maradék pudingot a babapiskótás réteg tetejére simítom.A habtejszínt keményre felverem a cukorral, és már csak annyi dolgom maradt, hogy szépen rásimítom a pudingkrémre.Minimum egy éjszakára a hűtőbe teszem.Remekül szeletelhető és igen dekoratív, főleg, ha a tetejére még teszünk csokiforgácsot, vagy aszalt gyümölcsöt, mogyorót, vagy amit szeretünk.