Habos piskóta karácsonyra

  • 2013.12.07.
  • 6

Ez a sütemény méltó dísze lehet a karácsonyi asztalnak.Igazi hófehér finomság, amit akár 1 nappal karácsony előtt is elkészíthetünk, így 24.-re már csak a főzés marad a süti meg pihenhet a hűtőben várva, hogy az ünnepi asztal dísze legyen.A piskótához:5 tojás15 dkg kristálycukor1 ek. liszt2 ek. kakaóA piskótába és a piskótára:0,5 l édesített cukrászhabA díszítéshez:csokiforgács, vagy cukordíszekA tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és ezzel is jól elkeverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgával elkevert cukros, kakaós, lisztes masszához forgatjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk. Egy nagyobb tepsibe simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk.Megsütjük, ez kb 8-10 percet vesz igénybe, 180 C-on alsó-felső sütésre állítva a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük.A sütő ajtaját az első 5 percben semmiképpen ne nyissuk ki!Eközben a cukrászhabot keményre felverjük.Miután megsült félretesszük hűlni,  ne  tűzforró, inkább éppen csak langyos legyen a piskótánk. Kb. a piskóta negyedére rákenjük a habot és óvatosan feltekerjük. Kívülről is habbal vonjuk be, ezt a műveletet egy kenőlapáttal a legegyszerűbb elvégezni.Végül tetszés szerint díszítjük, ez lehet csokiforgács, cukorgyöngy vagy éppen amit szeretnénk csak a képzeletünk szab határt.

Címkék

Karácsony