Pikáns padlizsánkrém

  • 2013.06.01.
  • 2

Vegyünk két jókora padlizsántA padlizsánt mivel elvileg nyár van grillen /vagy a benti sütőben lásd ma, már sosem hagyja abba az eső????, ha benti sütőben sül, akkor alufóliába szoktam tekerni/ 200 C-on addig sütjük, míg kívülről a héja szinte már fekete nem leszLeszedegetjük a héját és egy porcelán tálba helyezzük a padlizsán húsos részét.4 fokhagyma gerezdet beletörünk, majd egy jó apróra vágott vöröshagyma is jöhet hozzá, egy kevés citromlé, 1 fél marék kakukkfű, 1 fél chili kimagozva (vagy sem, ki hogy szereti)Sózzuk, borsozzuk hozzáadunk egy kis kanál házi ketchupot, vagy pici paradicsomsűrítményt és kevés olíva olajjal krémesre keverjük mixer segítségével.