Amerikai palacsinta

  • 2013.04.13.
  • 9

Ma vacsira amerikai palacsintát kértek a fiúk. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha nem szenvedek vagy egy órát, mert a tűzhely lapjai egyre rosszabbak és rosszabbak, az egyes fokozaton ugyanolyan hőfokon süt, mint a hatos fokozaton, ami valljuk be nem túl jó, főleg palacsintasütésnél. Lassan megérik rá az idő, hogy egy új elektromos tűzhely-sütő kerüljön a házhoz. Tudtok ajánlani esetleg bevált márkát vagy típust? Még nem néztem szét a piacon, bár gondolom lehet pénztárcát nyitogatni rendesen...A palacsinták azért nagyon finomak lettek, bár mivel sietősen kellett forgatni nem lettek olyan szép kerek formák, de mind elfogyott.Kb. 15 db-hoz elegendő ez
a mennyiség30 dkg liszt1 csomag sütőpor2 evőkanál olvasztott vaj1 nagyobb tojás2 evőkanál cukor1/2 teáskanál só3 dl tejSzirupKevés vaj, megolvasztvacukor és fahéj ízlés szerintA sütőt előmelegítjük, hogy a kisült palacsintákat egy tűzálló tálban vagy tepsiben, alufóliával letakarva melegen tudjuk tartani.A palacsintához a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd egy kevés vajjal kikent palacsintasütőbe kb. 1-2 evőkan masszát kör alakúra simítunk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A sziruphoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, de ezzel már csak gyorsan átkeverjük, hogy a cukor éppen csak megolvadjon.Fahéjas cukros vajjal tálaljuk, de lekvárral is nagyon finom.

Címkék

Palacsinta