Letolt nadrág- tortából

  • 2013.09.05.
  • 0

Vannak különös kérések, de én ezeket kifejezetten szeretem! :)Van egy kedves ismerősöm, akinek a tesója állandóan letolva hordja a nadrágját. Megkért, hogy csináljak nekik egy ilyen tortát, mert a testvéréhez ez a torta nagyon illene.Az anyag textúráját egy tiszta textil anyaggal értem el, amit egyszerűen enyhén belenyomtam a burkoló anyagba. a nadrág direkt szakadt, elnyűtt hatást kellett, hogy keltsen.Bíztam benne, hogy nem csokisat kell készítenem, az egy picikét morbid lett volna... :DRépatortát készítettem, barna cukorból és hozzáadott teljes kiőrlésű lisztből.Répatorta recept 12 szeletes tortához:Hozzávalók:200 g barna cukor200 ml étolaj4 tojás200 g finomliszt80 g teljes kiőrlésű liszt100 g durvára tört mandula vagy durvára tört dió1 (12g) csomag sütőpor (elhagyható)1 mokkás kanál fahéj350 g vékonyra reszelt sárgarépakéshegynyi só1/2 nagy narancs héja reszelveLégkeveréses sütőt előmelegítjük 160°C-ra.A 350 gramm sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.A 200 g barna cukrot, a 200 ml étolajat elkeverjük habverővel, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat (4db).Másik tálban összekeverjük a 200g finom lisztet, a 80 g teljes kiőrlésű lisztet, a 100g durvára darált mandulát vagy diót, csipetnyi sót, sütőport és a mokkáskanálnyi fahéjat.A száraz hozzávalókat a cukros masszához adagoljuk és jól összekeverjük gépi habverővel.Csak a legvégén forgatjuk bele óvatosan a reszelt sárgarépát és a reszelt narancshéjat.Nem kell meglepődni, elég sűrű és nehéz a tészta, de senki nem fogja megbánni, mert őrületesen finom!Tetszőleges tortaformába öntjük a tésztát, majd tűpróbáig sütjük.