Évforduló

  • 2015.03.08.
  • 3

Eltelt egy év... avagy: az ígéret szép szó.Egyedülálló szakellenőrünk a szentendrei piacról nemrég beharangozta a friss kucsmákat és ígéretét betartva e hét végén már meg is jelentek a standján a kis kupacok. Az első kucsmák láttán mindig megjegyzem magamban: ismét eltelt egy év...... és ismét friss gomba kerül az asztalra. A nagyobb süvegeket aszalt szilvával töltöttem, fokhagymás kecskesajttal zártam le, baconbe göngyöltem és röviden sütöttem egy serpenyőben. Minden alapanyag a helyi piacról érkezett. Díszítésnek reszelt gyömbérrel összemelegített narancs darabokat kapott és egy kis balzsamecetet.A kisebbekből pedig tejszínes mártás készült: olíva olajon hagymát és fokhagymát pirítottam, majd mentek bele a megtisztított süvegek, az apró darabokra vágott szárított paradicsom és medvehagyma. Jöhet egy löttyintés száraz fehér bor! Fűszereim: só, bors, szerecsendió - minden halványan. A legvégén pedig egy tejszínes "nyakon öntés".
Ez utóbbi széles metélthez készült, még parmezánt szántam rá, de ez utóbbiakra már nem került sor.A serpenyőből kikanalazva elfogyott. Állítólag finom volt...