Gombás török-palacsinta (gözleme)

  • 2012.07.22.
  • 9

Miért pont gözleme?A félbe hajtott palacsinta forma, és hogy nem kell olajban sütni – ez az ami megfogott a receptben!Hozzávalók: Liszt, só, víz, élesztő, vaj (bőven) – mennyiségek letölthetők
a különféle nációjú gözleme receptekről. 25 dkg vegyes erdei gomba, 1 fej hagyma, só, zsiradék, aprított petrezselyem zöld.
A kelt tésztát összeállítjuk, megkelesztjük. A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk. A hagymát felkockázzuk, zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk,
majd fedő alatt pároljuk 10-15 percet. Levesszük a fedőt, apróra vágott petrezselyemmel megfűszerezzük, zsírjára sütjük. A kelt tésztából gyerek-öklömnyi gombócokat kicsipkedünk, sodrófával kör alakúra kinyújtjuk. Rátesszük a gombát, a kört félbehajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk. Vas serpenyőben (zsiradék nélkül) kisütjük. A tészta tartalmaz annyi zsiradékot, hogy a zsírozás nélkülözhető). Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható és nagyon finom.