Medvehagyma leves töltött kucsmagombával

  • 2012.04.09.
  • 5


st1\:*{behavior:url(#ieooui) } Hozzávalók: 30 dkg. medvehagyma1 dl tejszín1 l vízvékony vajas rántás Töltelékhez: 30 db cseh kucsma süveg3 ek. reszelt keménysajt1 tojás sárgája2 ek. pirított napraforgó1 ek. zsemlemorzsa1 ek. tejSó, borsMedvehagyma levest készítünk. (A medvehagymát 1 liter vízben megpároljuk, majd össze turmixszoljuk. Vajon vékony rántást készítünk, felöntjük 0.5 dl hidegvízzel, majd hozzákeverjük a pürésített medvehagymás lét, beforraljuk, sózzuk, tejszínnel ízesítjük. A cseh kucsmagomba süvegeket, pár percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.A reszelt sajtot, a tejjel, a zsemlemorzsával, a tojássárgájával, összezúzott pirított napraforgómaggal, sóval, borssal ízesítve összegyúrjuk. Ezzel a töltelékkel a gomba süvegeket megtöltjük. Jénai edénybe, egymás mellé sorakoztatjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd grillben a töltelék pirulásáig sütjük.
Levesünkbe még forrón, levesbetétként beleszórjuk.