Borjúmájhab téli szarvasgombával

  • 2012.02.03.
  • 3

Hozzávalók: 20 dkg. borjúmáj20 dkg borjú comb25 dkg vaj½ hagymasó, őrölt bors babérlevél a fűszerezéshez½ dl brandy3 dkg.-os téli szarvasgomba, melynek 2/3-át
5 dkg. vajba belereszeljük és 3-4 napig érleljük. a maradék darabot az elkészült májhabra reszeljük tálaláskor. A májat ereitől, hártyáitól megtisztítjuk. A felaprított hagymát 5 dkg. vajon megfonnyasztjuk. A húst és a májat nagyon apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, babérlevéllel fűszerezve 5-6 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal, brandyvel megízesítjük, és lefedve további 10 percig pároljuk. Kihűlés után aprítógépben simára dolgozzuk. Majd a 20 dkg vajat és az érlelt szarvasgombás vajat is apránként hozzáadva, botmixerrel kihabosítjuk, simára eldolgozzukA formát nedves fóliával kibéleljük, belesimítjuk a masszát, és hűtőszekrényben kidermesztjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, megszórjuk szarvasgomba reszelékkel. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, pirítós kenyérrel tálaljuk. (A gomba mennyisége (nagysága) pénztárcánkhoz mérten növelhető :-))Bejött az elképezésünk, hogy a borjúmáj halvány ízeit szépen kiegészítette a szarvasgomba.