Zöldséges brokkoli krémleves

  • 2018.06.09.
  • 9

Szerdai napon totál ki voltam, a vihar elvitte a sörsátrat Emma kis háza és homokozója fölül, ráadásul rendesen beáztunk, jah és a szomszédba kidőlt a fa, még jó, hogy nem az ami előttünk van. Mind ez nem elég, azóta is esik az eső, viharok jönnek-mennek és még a meztelen csiga is zabálja a bazsalikomomat. Totál ki vagyok. :( Játszira nem tudunk menni, maximum gumicsizmában, kint trópusi időjárás van, 100% páratartalommal, ma futni akartam, de esik az eső... holnap lehetne egy kicsivel jobb. Nekem jó volt a 30 fok, eleget ültünk bent télen.Zöldséges brokkoli krémlevesHozzávalók:2 nagy paszternák1 kisebb zeller3 közepes burgonya1 brokkoli2 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagyma2 evőkanál olívaolaj2 liter húsalaplésóborstálaláshoz:parmezán4-5 szelet kenyér3 evőkanál olívaolaj2 gerezd zúzott fokhagymaborstejszínElkészítés:A kétféle hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. Addig a többi zöldséget is megtisztítjuk, feldaraboljuk, brokkolit rózsáira szedjük
és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután puhára főztük, turmixgéppel simára pépesítjük és amennyiben szükséges kevés vízzel hígíthatunk rajta.A kenyeret apró kockára daraboljuk. Az olívaolajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kenyér kockákat és közepes lángon ropogósra pirítjuk.A forró levest parmezánnal, frissen őrölt borssal, tejszínnel és ropogós fokhagymás kenyérkockákkal tálaljuk.