Rizottó lazaccal és brokkolival

  • 2018.05.21.
  • 1

Emmával nagy hal barátok vagyunk. Lazac, ponty, afrikai harcsa, amik közül szoktam válogatni, de szeretjük a házi tonhalkrémet vagy a tonhalas melegszendvicset vagy pizzát is. Nálunk a mélyhűtőben mindig lapul pár nagy tejfölös doboznyi húsalaplé, ami vagy rizottóra vár vagy éppen valamilyen krémlevesre, de zöldség levesekhez is ezt használom. Most maradjunk a rizottónál, amihez halat és brokkolit adtam.Rizottó lazaccal és brokkolivalHozzávalók (2 személy részére):1 kis fej brokkoli25 dkg lazac2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma3 evőkanál olívaolaj15 dkg rizottó rizs (arborio rizs)50 ml fehérbor6-7 dl forró húsalaplé5 dkg reszelt parmezán3 dkg vaj1 teáskanál morzsolt kakukkfű1 citrom reszelt héjapár csepp citromlésófrissen őrölt borsElkészítés:A brokkolit apró fejekre szedjük, készre pároljuk.A kétféle hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, olívaolajon megdinszteljük. Közben a lazacokat kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, végül pár perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk, majd készre sütjük. A halkockákat kiemeljük egy tányérra. A visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a rizst, lepirítjuk, hozzáöntjük a bort, majd miután magába szívta 2 merőkanálnyi húsalaplét. Ezután közepes lángon főzzük és mindig pótoljuk egy-egy merőkanál levessel. Amikor már "al dente" fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, citrom reszelt héjával és a levével, hozzáadjuk a kész brokkolit és a lazacot, amit óvatosan beleforgatunk. Végül megszórjuk parmezánnal és belekeverünk egy kevés vajat.