Parmezános-szezámmagos afrikai harcsafilé, paradicsomos pestós rizottóval

  • 2018.05.09.
  • 8

Szerencsém van Emmával, mert mindent szeret, amit főzök és köztük van a halacska is. Amikor sikerül afrikai harcsához jutnom, akkor abból vagy lazacból szoktam készíteni valamilyen főételt. Ezekről tudom, hogy biztosan nincs benne szálka. Ez a fogás most nagyon nagy kedvencünk lett, igaz nem korábban készült. Tegnapi napon kapros, fokhagymás mártással, újburgonyával került az asztalra.Parmezános-szezámmagos afrikai harcsafilé, paradicsom pestós rizottóvalHozzávalók:1 vöröshagyma3 evőkanál paradicsomos pesto1 gerezd fokhagymasóbors20 dkg arborio rizs1 liter forró húsalaplé2-3 evőkanál olívaolaj1 dl száraz fehérbor5 dkg vaj5 dkg parmezána harcsafiléhez:50 dkg afrikai harcsafilé kockára darabolva1-2 tojáslisztsóbors2 evőkanál szezámmag3 evőkanál reszelt parmezán5-6 evőkanál zsemlemorzsaolaj a sütéshezElkészítés:A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az olajat a pestoval együtt felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és pár perc alatt megdinszteljük. Beletesszük a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral és addig főzzük, amíg magába nem szívja. A húsalapléből kezdésnek 2 merőkanálnyit hozzámérünk, majd ahogy elfövi, mindig pótoljuk egyel. Amikor már krémesre főztük, de még éppen roppanós, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Állni hagyjuk, amíg a halat elkészítjük.A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a parmezánt és a szezámmagot. A halakat megforgatjuk a tojásban, majd a magvas-sajtos zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük. Kész rizottóval tálaljuk!