Toszkán húsgombócleves

  • 2018.04.13.
  • 1

Mostanában gyakrabban készül nálunk valamilyen leves, de vasárnap nem is maradhat el nélküle. Balázs kedvence bármelyik, csak tartalmazzon húst, nekem általában mindegy, mert én jól is lakok vele. Főleg egy ilyen tartalmas étellel, mint ez a Toszkán húsgombócleves.Toszkán húsgombóclevesHozzávalók:2 répa2 gyökér1 édesburgonya1 konzerv fehérbab3 evőkanál sűrített paradicsom1 kis fej vöröshagymasóbors2-3 babérlevélkakukkfű3 evőkanál olívaolaja húsgombóchoz:50 dkg darált sertéshús1 tojás3 evőkanál zsemlemorzsasóbors1 gerezd zúzott fokhagyma1 teáskanál morzsolt bazsalikom1 teáskanál morzsolt majoránna5 dkg reszelt parmezána tálaláshoz:parmezánElkészítés:A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A darált sertéshúshoz adjuk a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal és a fűszerekkel ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd ráhelyezzük a gombócokat és körbepirítjuk. Felöntjük bőven vízzel vagy akár húsalaplével, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, a paradicsompürét, végül sóval és borssal ízesítjük. Amikor már majdnem elkészült, a megmosott, lecsöpögtetett fehérbabbal dúsítjuk levesünket. Reszelt parmezánnal tálaljuk! Tálalhatunk mellé baguettet vagy friss, ropogós cipót is!