Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával

  • 2018.04.25.
  • 6

Nem sok időm volt mostanában, ugyanis nagyon nagy melóban vagyunk folyamatosan. Kedves apósom és a férjem felállította a kerítést a kis kertünk köré, lefestettem, pavilont állítottunk fel, megkapta Emma tőlünk a névnapi homokozót, fűmagot vetettünk, fűszernövényeket ültettünk és még egy családi ebédet is tartottunk. Most hétvégén jön a második felvonás, május elsején meg a marhapöri főzés. Szóval nem unatkozunk. Nagyon klassz időnk van mostanában. Rengeteget csavargunk, biciklizünk, sétálunk, játszizunk és még sorolhatnám. Nem sok időm jut a blog írásra, de egyenlőre még egy-egy receptet biztos tudok hozni. Emma új kedvence reggelire a sajt kocka és a kockára vágott zöldségek, de főleg a paradicsom. Alma és a banán, illetve az eper is a palettán van.Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintávalHozzávalók (4 személy részére):8 szelet (vastagabb) karaj1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma4 evőkanál olaj2 dl vízsóbors10 dkg reszelt parmezán1 evőkanál rizsliszt1,5 dl tejszínaz almás kölespalacsintához:3 reszelt alma15 dkg köles (főzve, kihűlve)10 dkg reszelt goudasóborsszerecsendió2 tojás4 evőkanál réteslisztolaj a sütéshezElkészítés:A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd felhevített olajra tesszük és megdinszteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínnel elkeverjük a rizslisztet, a kész karajra öntjük, végül megszórjuk parmezánnal és sűrűre főzzük.A palacsintához a főtt köleshez adjuk a reszelt almát, a reszelt gouda sajtot, a tojásokat és a réteslisztet. Sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, nedves tenyerünkkel nagyobb gombócokat formálunk, majd ellapítjuk és forró kb. fél ujjnyi olajban mindkét oldalukat megsütjük.Papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívjaTálalásnál a palacsintára helyezzük a hús szeleteket, majd meglocsoljuk a sajtmártással.