Csokoládés-ricottás muffin

  • 2018.04.06.
  • 4

Végre tavasz van! Régóta nem látogattam erre, aminek az oka is meg van. Emma teljesen anyás lett, egész nap együtt vagyunk. Múlt héten Gyulán voltunk kicsit kikapcsolódni, aztán húsvéti látogatások és hipp-hopp eltelt két hét. Holnap 15 hónapos lesz már, annyit változott mostanában. Még nem indult el magától, de egy kézzel kapaszkodva már fut, ha olyan kedve van. Nagyon örülünk, hogy végre itt a jó idő. Sokat vagyunk kint, biciklizünk, triciklizünk, sétálunk, kocsikázunk, játszizunk, szóval megpróbálunk minél többet kint lenni és élvezni azt, amit eddig nem tudtunk. Holnap pedig irány a Vadaspark! Addig is hoztam egy szuper csokoládés édességet!Csokoládés-ricottás muffinHozzávalók (12 db-hoz)120 g teljes kiőrlésű liszt100 g fehér liszt1 kávéskanál sütőpor1/2 kávéskanál szódabikarbóna80 g darált dió30 g holland kakaópor60 g nádcukor (nem túl édes)60 g csokoládé csepp1 dl tej1 dl olaj2 tojás200g ricottaElkészítés:A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a szódabikarbónát, a diót és a kakaóport. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olajat és a ricottát. A kimért száraz alapanyagot hozzá, majd a csokoládé cseppekkel simára keverjük. A muffin formákat papírral kibéleljük, egy-egy fagyis kanálnyi adaggal megtöltjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk.