Chicken cacciatore

  • 2018.03.11.
  • 2

Korábbról már szerepel a blogomon egy változata, de ismét szembe jött velem valamelyik nap az egyik internetes oldalon és nagyon megtetszett a recept. Gyorsan ki is írtam magamnak, de változtattam rajta gyorsan, mert gombát nem tehetek bele és az olíva bogyót is csak én enném meg, így ezek kimaradta. Fűszerezésben is kicsit módosítottam, de nem túl sokat, mert nem akartam elmenni nagyon az eredeti recepttől. Csirke sok zöldséggel, szaftosan tésztával. Kell ennél több egy vasárnapi ebédre?Chicken cacciatoreHozzávalók (4 személy részére):4 egész csirkecombsófrissen őrölt bors2-3 evőkanál olívaolaj4 gerezd zúzott fokhagyma1 apróra darabolt vöröshagyma1 kockára vágott kaliforniai paprika2-3 karikára vágott répa1 konzerv darabolt paradicsom1 dl sűrített paradicsom1/2 teáskanál morzsolt oregano1 teáskanál morzsolt bazsalikom1/4 teáskanál morzsolt rozmaring1/4 teáskanál morzsolt kakukkfű2 teáskanál keményítőtálaláshoz:2 evőkanál apróra darabolt friss petrezselyemreszelt parmezánfőtt tészta (rigattone, penne, tagliatelle)Elkészítés:A csirkecombokat eldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajat felhevítjük, a combok mindkét oldalát megpirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékot szükség szerint pótoljuk. Ezután rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a répát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük a konzerv paradicsommal és végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Szárított fűszerekkel fűszerezzük, a combokat visszahelyezzük és fedő alatt egy, másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután a hús kellőképpen megpuhult, a keményítőt kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és mártás sűrűségűre főzzük. Friss petrezselyemmel, ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.