Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával

  • 2018.02.18.
  • 9

Ma pont nem ez volt az ebéd nálunk, de akár lehetett volna, mert nagyon szeretjük. Személy szerint nem vagyok rántott hús rajongó, de valahogy a fokhagymás tejben áztatott rántott csirkemellnek nagyon jó íze van. Nyomott burgonyát talán ekkor készítettem először és utoljára, de nem azért, mert nem ízlett, hanem mert teljesen elfelejtettem. Azt hiszem fel kell elevenítenem ezzel a recepttel, hogyan is készült.Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyávalHozzávalók (4 személy részére):80 dkg csirkemellfilé3 dl tej5-6 gerezd zúzott fokhagymafrissen őrölt borssó3 evőkanál liszt15 dkg zsemlemorzsa2 evőkanál lenmag1 evőkanál szezámmag1 evőkanál fekete szezámmag3 tojásolaj a sütésheza nyomott burgonyához:8 sárga burgonya8 evőkanál tejszín8 teáskanál olívaolajsóborsfriss petrezselyem8 szelet camembertElkészítés:A csirkemellfilét felszeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk. Legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük, sózzuk és borsozzuk. A zsemlemorzsában elvegyítjük a magvakat. Lisztben, felvert tojásban és magos zsemlemorzsába bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük. Kiszedjük, krumplinyomó segítségével összenyomjuk, ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejszínnel és olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb szelet camembert ráhelyezünk. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük és kb. negyed óra alatt készre sütjük.Tálalhatunk hozzá ízlés szerint bármilyen salátát, de készíthetünk tartár vagy friss fűszeres joghurtos mártást.