Narancsos mangó torta

  • 2018.02.19.
  • 7

Nem nagyon sütizünk mostanában, bár valahogy nem sikerül ennek ellenére sem elkezdeni a diétát. Mivel néha azért csak kell valami, ezért ezt a cukorban szegény joghurtos, mangós, narancsos sütit készítettem, amit mandulás piskótával koronáztam meg. A mangó lehetett volna érettebb is, úgyhogy figyeljünk oda, hogy jó érett, puha gyümölccsel készítsük, mert csakis úgy lesz nagyon finom. A mandula helyett akár a kókusz is passzol hozzá, én most a mandulát vezettem be Emmánál ezért választottam ezt. Illetve csak szerettem volna, ugyanis nincs oda az ilyen édes sütikért, így sima joghurtjába szórtam bele a darált mandulát végül. Érdekes, mert az általam készített gyümölcs joghurtot imádja, persze abban nincs cukor, de ezt most valahogy nem kívánta. De az is lehet, hogy éppen nem volt éhes, vagy a zselatinos állag az ami új volt neki. Nem baj, majd legközelebb. Az ilyenen nem akadok fenn, ha nem hát nem.Narancsos mangó tortaHozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):piskótához5 dkg darált mandula3 dkg liszt2 dkg étkezési keményítő1 késhegynyi szódabikarbóna3 tojás3 evőkanál víz6 dkg cukora narancsos mangó habhoz:5 dl görög joghurt2 érett mangó1 narancs leve1 narancs reszelt héja2 evőkanál vaníliás porcukor4 teáskanál zselatin3 evőkanál víz2 dl habtejszín4 evőkanál szeletelt mandulatetejére:narancsszeletelt mandulaElkészítés:A mandulát, a lisztet és a keményítőt együtt kimérjük, elvegyítjük benne a szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a vizet, majd elkezdjük habosítani, majd a cukorral együtt kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a sárgáját, óvatosan belekeverjük és végül a kimért száraz alapanyagot, amit szintén csak beleforgatunk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Formában hagyjuk pár percet hűlni, majd kiemeljük és rácsra helyezzük.A mangót a narancs levével simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját, a vaníliás porcukrot és a szeletelt mandulát. A habtejszínt keményre felverjük és a joghurtos keverékhez adjuk. A zselatinhoz adjuk a vizet, alacsony láng felett felmelegítjük, majd hozzáadunk a krémből 3-4 evőkanállal, gyorsan elkeverjük és a többihez adjuk. Végül alaposan elkeverjük, de vigyázva, hogy a tejszínhab ne törjön össze.A piskótát a formába visszahelyezzük, ráöntjük a krémet, majd hűtőbe helyezzük egy éjszakára.Másnap narancs szeletekkel, szeletelt mandulával díszítjük!