Meggyes,csokoládés ricotta torta

  • 2018.02.12.
  • 9

Ennek sem tudom már az idejét, hogy mikor sütöttem, de most már kezdem utolérni magamat. Mondjuk nem nehéz, mert most már kicsit lassabban gyűlnek a receptek. Ráadásul kicsit diéta is van itthon a folyamatos ünnepi édességek miatt, így sok süteményes bejegyzés sem fog születni mostanában. Na jó, talán havi három-négy belefér.Meggyes, csokoládés ricotta tortaHozzávalók (22 cm átmérőjű formához):12 dkg liszt3 tojás10 dkg vaj25 dkg ricotta10 dkg cukor12 dkg étcsokoládé (50%-os kakaótartalmú)1 evőkanál holland kakaópor8 g sütőpor1 teáskanál vanília kivonat30 dkg magozott meggyElkészítés:A vajat a csokoládéval együtt gőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a vanília kivonatot és a csokoládés keveréket. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport és a sütőport, majd beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Végül a magozott meggyet is hozzáadjuk és beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített 165 fokos sütőbe helyezzük és 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a formából és ízlés szerint porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.