Csirkés burrito

  • 2018.02.14.
  • 7

Eredetileg a burrito marhahússal van töltve, de őszintén nekem estére olyan nehéz étel szívesebben választom a csirkét. Még mindig szoktunk hétvégén esti tévézéshez valami finomságot készíteni. Bűnözésnek hívjuk. Hétköznap odafigyelek, de bevallom hétvégén kell egy kicsi rosszalkodás. Nem vagyok annak a híve, hogy mindent megvonjak magamtól, hiszen, ha nem ebben az életben próbálom ki, akkor mikor??? Nem értem azokat sem, akik rizst meg csirkemellet esznek több éven keresztül. Nyilván nem belőle lesz gasztrofotós és más életcélja van, de egy idő után tuti besokallnék. Ez most majdnem rizs meg csirke. :)Csirkés burritoHozzávalók (6 adaghoz):30 dkg liszt4 dkg olívaolaj2 kávéskanál sókb. 2 dl vízcsirke raguhoz:60 dkg csirkemellfilé3-4 evőkanál olaj1 vöröshagyma50 dkg mexikói zöldségkeverék3 teáskanál
mexikói fűszerkeverékfrissen őrölt borssó10 dkg hosszú szemű rizsaz öntethez:4 dl görögjoghurt1 teáskanál őrölt fűszerpaprika1/4 teáskanál őrölt cayenne bors1/2 kávéskanál őrölt római kömény1/2 kávéskanál őrölt koriandersófrissen őrölt borskevés citromléElkészítés:A tortilla lapokhoz a lisztet kimérjük, elvegyítjük benne az olívaolajat, a sót és víz hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük. Ezután 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és forró serpenyőre tesszük, mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük a hagymát, majd a csirkemellfilét rátesszük és
fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel, végül fedő alatt puhára pároljuk.A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és a kész csirkemellhez adjuk. A rizst sós vízben készre főzzük, végül ezt is hozzáadjuk és a tortilla tésztákra adagoljuk, feltekerjük.A joghurthoz adjuk a fűszereket, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A kész burritokra kanalazzuk vagy mellé tesszük és mártogatjuk.