Csőben sült csirkemell rizzsel

  • 2018.01.15.
  • 9

Olyan jó volt hétvégén, végre mind a hárman együtt ebédeltünk úgy, hogy mindenki a saját tányérjával foglalkozott. Igaz nem pont ez volt az ebéd, de hasonló rizs és csirkemell jó szaftosan. Imádta Emma. Csupán egy baj volt, a kezével szemenként szedte a rizst. Oké egy darabig el volt vele, de amikor már befejeztük vagy 10 perce már az étkezést, ő még a felénél sem tartott és kicsit besegítettem. Szerencsére engedte, a saját nagy villámmal, mert persze az övé az az övé. Gondoltam én!!! Aztán később csere volt, mert hát a nagy az mégis csak jobb. Jó buli ez az egész, csak ne lenne az a fene nagy takarítás utána.Csőben sült csirkemell rizzselHozzávalók (4 személy részére):80 dkg csirkemellfilé2 kápia paprika2 vöröshagyma1 konzerv darabolt paradicsom3 evőkanál olaj1 bögre hosszú szemű rizs2,5 bögre húsalaplésófrissen őrölt bors2-3 szál friss bazsalikom levelei3 teáskanál cajun fűszerkeveréka tetejére:20 dkg reszelt sajtElkészítés:A vöröshagymát és a kápia paprikát apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. A csirkemellfilét kockára vágjuk, majd hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított bazsalikommal és nem utolsó sorban kész cajun fűszerkeverékkel. Beletesszük a rizst, a konzerv darabolt paradicsomot, majd felöntjük húsalaplével. Amikor éppen csak felforrt, átöntjük egy közepes tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 50-60 perc alatt készre sütjük.