Túrós mousse , forralt boros meggyel

  • 2017.12.24.
  • 6

Az év egyik legszebb pillanat, amire már régóta várok, várunk. Az első karácsonyunk hármasban. Annyira imádom ezt az ünnepet, mert tényleg a szeretetről szól, legalábbis mi nagyon figyelünk arra, hogy tényleg békésen és meghitten teljen. Még így az utolsó pillanatokban hoztam egy könnyű és gyors desszertet, ha mégis még valaki fakanált ragadna. Én délre végeztem mindennel, a fenyőfa feldíszítve, ajándékok alatta.Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!Túrós mousse, forralt boros meggyelHozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):50 dkg meggy2 dl forralt bor2 teáskanál puncs pudingportúró mousse-hoz:25 dkg túró2 dl tej2 dl tejszín2 tojás sárgája4 evőkanál nyírfacukor3 teáskanál zselatin1 teáskanál vanília kivonat2 tojás fehérje1 evőkanál vaníliás cukora tetejére:darált mézeskalácsElkészítés:A meggyet felfőzzük a forralt borral, majd egy éjszakát állni hagyjuk. (Ez kihagyható, így intenzívebb lesz az íze.) Másnap ismét felforraljuk, a pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd besűrítjük vele.A tejet és a tejszínt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot, a zselatint és a vanília kivonatot. Folyamatos kevergetés mellett 80 fokos hőmérsékletig felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémhez a túróval együtt.Poharak aljára kanalazunk a forralt boros meggyből, ráöntjük a túrós mousse-t, majd darált mézeskaláccsal megszórjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük, de minimum 3-4 óra hosszára.