Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszal

  • 2017.12.12.
  • 3

Nagyon egyszerű sütemény receptet hoztam, ami szerintem inkább szilveszterkor állja meg a helyét. Legalábbis én karácsonyra valami bonyolultabbal szeretek készülni. Ez meg amolyan kanalazni is lehet akár, ha éppen nincs kedvünk szeletelni, pont mint a tiramisut. Az édes és a savanykás íz annyira jól harmonizál, de készíthetjük bármilyen más lekvárral is, amit nagyon szeretünk. Szülinapunkra készítettem még a múlt hónapban, de valahogy elmaradt és most találtam rá. Nem is bánom, mert talán most lesznek aktuálisabbak a sütemény ötletek.Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszalHozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához)20 dkg babapiskóta6 evőkanál sárgabarack lekvár10 dkg kókuszreszeléka krémhez:2 tojássárgája3 csapott evőkanál liszt2 csapott evőkanál keményítő2 teáskanál vanília kivonat5 dl tej25 dkg mascarpone2 dl 30%-os tejszínElkészítés:A lisztet és a keményítőt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és annyi tejet, amennyivel szép csomómentesre tudjuk keverni, majd hozzáöntjük a többit. Közepes lángon,
folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, lefedjük és teljesen kihűtjük. A tejszínhabot felverjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval, majd a tejszínhabbal lazítjuk. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, megkenjük a krém 1/3 részével, majd 3 evőkanál lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre jön még két réteg, de a legfelsőre nem teszünk a lekvárból. Hűtőbe helyezzük minimum egy éjszakára. Másnap kiemeljük a formából és körbe szórjuk kókuszreszelékkel.