Puszedlis muffin

  • 2017.12.15.
  • 4

A puszedlis muffin ötletet egy mézeskalács fűszeres kevert tészta recept adta, amivel karácsonyi süti ötlet gyűjtés közben találkoztam. Jó házi szilvalekvárral alaposan megtöltöttem, majd az elmaradhatatlan rumos csokoládé a tetejére. Nagy muffinokat készítettem, de ha van mini sütőformánk, akkor talán érdemes azzal, mert sok kicsi falat jön ki. Vendég váráshoz biztos ezt választanám, mert így biztos jut hely a többi finom sütinek is.Puszedlis muffinHozzávalók (12 db-hoz):12,5 dkg fehér liszt12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 teáskanál holland kakaó1 teáskanál sütőpor1/2 kávéskanál szódabikarbóna10 dkg nyírfacukor3 evőkanál méz12 dkg vaj1 tojás1,5 dl tejtovábbá:12 teáskanál szilva lekvára csokoládé mázhoz:5 dkg étcsokoládé50 ml tejszín1 kávéskanál rum/ rumaroma1 teáskanál mézElkészítés:A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fűszerkeveréket, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. A mézet a vajhoz adjuk és felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet, majd a kimért száraz alapanyagot és simára keverjük. A muffin formákat kapszlikkal kibéleljük, egy-egy evőkanál tésztát teszünk az aljára, majd egy-egy teáskanál szilvalekvárt és a végén ismét egy-egy evőkanállal a tésztából. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a mézet. Végül megkenjük a kihűlt muffinok tetejét.