Almás, diós-kakaós piskóta

  • 2017.12.13.
  • 8

Szeretem az ilyen egyszerű és finom sütiket. Gyorsan ki lehet mérni, csupán egy bögrére van szükségünk, összekeverni, almát pucolni, darabolni és már mehet is a sütőbe. Tényleg nagyon jó lett, imádom a diót és az almát együtt, nah meg a kakaó. Magáért a csokoládéért soha nem voltam odáig, de a kakaóért... vagy a csoki a süti tetején... bármikor jöhet. Hát a képekkel nem dicsekedek, ez amolyan gyorsan pár perc alatt készült, szóval meg is látszik rajta, de meg kellett osztanom veletek a receptet. Kép nélkül meg nem az igazi.Almás, diós-kakaós piskótaHozzávalók (20x25 cm formához):3 tojás1 bögre nyírfacukor1/2 bögre olaj1/2 bögre joghurt1 teáskanál vanília kivonat1 bögre fehér liszt1 bögre teljes kiőrlésű liszt1 evőkanál holland kakaó1 teáskanál őrölt fahéj1 teáskanál sütőpor1 kávéskanál szódabikarbóna4 alma1 bögre darabolt diótetejére:10 dkg étcsokoládé50 ml tejszín1 evőkanál vajElkészítés:A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a vaníliakivonatot. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az almát meghámozzuk, apró kockára daraboljuk és a dióval együtt a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba) Amennyiben nagyon pirulna a teteje, félidőnél érdemes alufóliával letakarni. Miután megsült, kiemeljük, lehúzzuk a sütőpapírt és rácsra helyezzük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd a kihűlt piskótára simítjuk.