Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal

  • 2017.11.06.
  • 9

Az almát nem csak desszertnél használom fel, hanem húsos ételekhez, köretekhez is. Az ilyenkor könnyen beszerezhető gyümölcsök közül válasszunk egy párat, és alkossunk egy szuper salátát, amit bármilyen egyszerű húsos főétel mellé kínálhatunk.Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszalHozzávalók 4 személy részére80 dkg szeletelt karajfrissen őrölt borssó1 vöröshagyma4 evőkanál olaj2 evőkanál fehérborecet1 teáskanál morzsolt kakukkfű1 teáskanál morzsolt tárkony2 dl víz2 dl tejszín2 teáskanál keményítő1-2 evőkanál citromlé1 citrom reszelt héjaa salátához:2 angelo szilva2 zöld alma1 körte1 fürt szőlő
1/2 gránátalma20 dkg kuszkusz4 dl víza dresszinghez:3 evőkanál extra szűz olívaolaj1 evőkanál méz2 evőkanál almaecet2 evőkanál citromlésóElkészítés:A szeletelt karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon és a fehérborcet hozzáadásával megdinszteljük. Ráhelyezzük a hús szeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, végül fedő alatt puhára pároljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, belereszeljük a citrom héját és besűrítjük vele a mártásunkat. A végén citromlével ízesítjük.A kuszkuszhoz dupla mennyiségű forrásban lévő vizet adunk, lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk, a kuszkuszhoz adjuk. A dresszinget kikeverjük és a gyümölcssalátára öntjük. Melegen tálaljuk.