Sült almás-körtés zabkeksz

  • 2017.11.13.
  • 5

Sokszor készítek Emmának reggelire sült vagy párolt gyümölcsöt. Jobban szeretem így adni, mint nyersen, mert nem bántja a pocakját. Lehet, hogy már nem lenne gond, hiszen már 10 hónapos, de kezdetben emlékszem az alma és a körte kifogott rajta. Bár, ha belegondolok rajtam is és magamnak is párolom az utóbbi időben a reggeli zabkásámhoz. Egy kevéske gyümölcspürével megloptam Emmát és ezt a finom zabkekszet sütöttem. Amióta eltoltam a reggelimet 8-9 közé, megszoktam, hogy a reggel 6 órási kávé mellé valamilyen kekszet eszek, így tuti kibírom. Inkább felteszem az ebédet, hogy ne akkor kelljen vele foglalkozni, amikor Tündérke felébred. :)Sült almás-körtés zabkekszHozzávalók kb. 20 db-hoz:6 dkg szoba-hőmérsékletű
vaj10 dkg sült almapüré10 dkg sötét nádcukor6 dkg aranymazsola1 tojás10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt7 dkg fehér tönkölyliszt13 dkg finom szemű zabpehely1/2 kávéskanál szódabikarbóna1 kávéskanál sütőpor1 kávéskanál fahéjcsipet sóElkészítés:A vajat kikeverjük a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk az almapürét. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a zabpelyhet, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Végül a lisztes keveréket a kikevert vajas alaphoz adjuk és jól összedolgozzuk. Közepes golyókat formálunk, ellapítjuk a tenyerünkkel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe 10-12 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük teljes kihűlésig. Dobozba tárolva sokáig eláll.