Narancsos csokoládétorta

  • 2017.11.08.
  • 7

Tavaly ilyenkor már nagy pocakkal készülődtünk a 30. szülinapunkra. Ma van a férjem szülinapja és, ha már én nem leptem most meg semmivel, Emma megmutatta, hogy kell a kiságyba úgy kapaszkodni, hogy ne kelljen elaludni, mert olyan jó buli, hogy feltudja magát húzni. Az idén a szülinapi torta sütés elmarad, sima sütik kerülnek az asztalra. Nem mondom, hogy egyszerűbb, könnyebb, de nem érzem magam most kreatívnak. Illetve másba fektetem most az energiámat, ugyanis nekiálltam a karácsonyi ajándékok készítésének, amiben most tényleg szívem-lelkem benne lesz. Ezt a tortát még tavasszal sütöttem, de valahogy eddig mindig elmaradt, viszont erre a szülinapos napra pont jól jött. Ettől most nem hízunk el, mert csak nézni tudjuk. :)Narancsos csokoládétortaHozzávalók (26 cm átmérőjű formához):6 tojás3 evőkanál víz18 dkg cukor10 dkg liszt3 dkg holland kakaópor5 dkg étcsokoládés pudingpor2 dkg keményítőkéshegynyi szódabikarbóna1 narancs reszelt héja1 evőkanál kandírozott narancsa krémhez:5 dl tej15 dkg cukor5 dkg étcsokoládés pudingpor10 dkg 70%-os étcsokoládé5 dkg vaj25 dkg mascarpone1 narancs reszelt héja2 evőkanál kandírozott narancstovábbá:6 evőkanál narancs lekvár20 dkg amaretti kekszElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, vízzel együtt habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját. A kakaóport, a keményítőt és a sütőport elvegyítjük a liszttel, majd a tojásos habhoz szitáljuk. Óvatosan belekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőbe 45 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. 3 egyenlő vastagságú lapra szeljük.A krémhez felforralunk 4 dl cukros tejet, a maradékhoz adjuk a pudingport, majd besűrítjük. Még forrón beletördeljük a csokoládét és a vajat, krémesre keverjük. Lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habosra keverjük a mascarpone sajttal, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Az egyik piskóta lapot megkenjük 2 evőkanál lekvárral, rákenjük a krém 1/3 részét, majd jöhet a következő lap ugyanígy és a végén a maradék lekvár és krém, amivel körbe kenjük a tortánkat. Amaretti keksszel díszítjük. Tálalásig, de legalább 3-4 óra hosszára hűtőbe helyezzük. A legjobb előző nap elkészíteni az ízek összeérése miatt.