Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal

  • 2017.11.21.
  • 3

Ebben a gonosz időben nincs is jobb, mint egy melengető nagy tányér krémleves. Hogy miért gonosz? Emma ismét megfázott, mert az öltözés nagy kalamajka nálunk, először általában én, aztán már ő is beleizzad, mire sikerül mindent ráadni. De ez egy ilyen időszak, majdcsak hozzászokik. Ha meg nem, akkor nekem kell igyekezni. :)Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkalHozzávalók2 nagy fej fokhagyma4 nagyobb burgonya1 szál póréhagyma2 liter húsalaplé1 teáskanál morzsolt kakukkfűőrölt fehér borsőrölt szerecsendiósó1 evőkanál olívaolaj2 evőkanál vaj50 ml tejszíntovábbá:1 evőkanál szezámmag1 evőkanál lenmag2 evőkanál tökmag4 evőkanál napraforgómagElkészítés:A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kétféle hagymát olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a húsalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Botturmix segítségével simára turmixoljuk, végül hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és éppen csak felforraljuk.A magokat kimérjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a tálalt levesre szedjük.

Címkék

Levesek