Diós, banános piskóta karamell öntettel

  • 2017.11.27.
  • 4

Emmával nagyon nagy kedvencünk a banán. Reggeli karobos zabkása, banánnal a legtutibb választás. Tartalmas, energiát ad és nagyon finom. Természetesen cukor nélkül készítem még magamnak is, annyi különbséggel, hogy az enyém felesben tejjel készül. Először most vásároltam karobport, kakaó helyettesítőnek Emmának, de rákaptam én is, mert nagyon finom. Nem mondom, hogy teljes mértékben hasonlít rá, inkább édesebb, mint keserű, de aki szereti, lehet egy alternatíva ízesítésnek. De akkor ezeket most tegyük félre és koncentráljunk a banános piskótára. Ez viszont nekem és a férjemnek készült. Ő úgy van vele, hogy sütibe jöhet, főleg ha van benne valami olyan, ami nagy kedvenc, jelen esetben a dió. :) No, meg a karamell.Diós, banános piskóta karamell öntettelHozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):30 dkg érett banán10 dkg zabliszt25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt5 dkg sötét nádcukor5 dkg cukor1 kávéskanál fahéj2 teáskanál sütőpor10 dkg olaj3 tojás1,5 dl tej15 dkg negyedelt diótovábbá:karamell öntetElkészítés:A banánt a tojással krémesre turmixoljuk botmixer segítségével. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a kétféle cukrot.A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a fahéjat és a sütőport, majd a felhabosított banános keverékhez adjuk és simára keverjük fakanállal.Olajozott 22 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, megszórjuk negyedelt dióval, amit egy kanál segítségével kicsit a tésztába süllyesztünk. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük 30-40 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával és további 15-20 percig hagyjuk tovább. (Tűpróba!) Formába hagyjuk kihűlni. Karamell öntettel tálaljuk!