Almás sütés nélküli joghurttorta karamellel

  • 2017.11.03.
  • 1

Ismét almás finomság, most joghurttal és karamellel, villám gyorsan összerakható. Csupán egy éjszakát kell rá várni és már ehetjük is ezt a kicsit savanykás, kicsit édes, kicsit fűszeres finomságot. Aki szereti helyettesítheti banánnal vagy körtével is. A tetejére karamell helyett csokiszirupot is készíthetünk.Almás sütés nélküli joghurttorta karamellelHozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):az almás réteghez:1 kg almaalmás pite fűszerkeverék1 dl víz1 nagy evőkanál méz2 dkg vanília ízű pudingpora joghurtos réteghez:50 dkg görögjoghurt2 dl tejszín3 evőkanál porcukor1 evőkanál frissen facsart citromlécitrom reszelt héja15 g zselatin4 evőkanál víztovábbá:25 dkg babapiskótakaramell öntetElkészítés:Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a méz és a fűszerkeverék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A pudingport kikeverjük a vízzel, elvegyítjük az almás töltelékben, majd sűrűre főzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz és citrom levével, és reszelt héjával ízesítjük. A zselatint a vízzel együtt felolvasztjuk, a joghurtos keverékből hozzáadunk 2-3 evőkanállal, majd gyorsan elkeverjük. Az egész mehet a többi krémhez, alaposan belekeverjük, gyors mozdulatokkal. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, rásimítjuk a joghurtos krém felét, majd az alma mártásnak is a felét rákanalazzuk. Jöhet a következő réteg, de most az almával kezdünk és a joghurttal zárjuk be.Egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt elkészítjük a karamell öntetet, végül bőven meglocsoljuk vele.