Tepsis mexikói csirkecomb

  • 2017.10.19.
  • 1

Az utóbbi időben az egyszerűbb ételek elkészítését választom, hogy minél több időt tölthessek Emmával. Megpróbálok reggel elkészülni az ebéddel annyira, hogy már csak sütőbe kelljen tolni vagy éppen egy-két dolgom legyen még vele. Ráadásul nagyon megszerettem ezt a rizzsel egyben sült hús változatot, mert a húsalaplé miatt igazán jó íze lesz a köretnek, nem csak egy sima főtt rizst tálalok mellé. Érdemes kipróbálni és tetszés szerint lehet variálni. A lényeg, hogy hosszú szemű rizst használjunk és a kétszeres húsalaplé biztos kell hozzá, előfordult már, hogy pluszban szükség volt még, ilyenkor vízzel is lehet pótolni. Függ attól, hogy mennyi nedves alapanyag van még közötte illetve a csirkecomb mennyi húslevet enged.Tepsis mexikói csirkecombHozzávalók 4 személy részére:4 db csirkecomb4 gerezd fokhagyma4 teáskanál mexikói fűszerkeverék2 evőkanál olívaolaj1 lime levesótovábbá:1 darabolt vöröshagyma2 gerezd zúzott fokhagyma2-3 evőkanál olaj1 darabolt kápia paprika1 bögre (2,5 dl) hosszú szemű rizs2 bögre húsalaplé1 konzerv darabolt paradicsom1 bögre kukorica1 bögre vörösbabElkészítés:A fokhagymát az olívaolajba zúzzuk, belekeverjük a fűszer-keveréket és belefacsarjuk a lime levét, végül jól összekeverjük. A combokat sózzuk és bekenjük alaposan a páccal, majd száraz serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk és félretesszük.A visszamaradt zsiradékhoz öntünk még egy kevés olajat, amin a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a kukoricát és a vörösbabot, majd felöntjük húsalaplével. Egyből átöntjük egy nagyobb tepsibe, ráhelyezzük a combokat, majd alufóliával lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor mondhatjuk késznek, ha a rizs beszívta az összes folyadékot és a combok készre puhultak.