Omlós diós

  • 2017.10.16.
  • 6

Nagyon szeretjük a diós sütiket. Jó kedvencem a zserbó, házi csokival a tetején, de más diós sütiket is szívesen fogyasztunk. Ez az omlós diós is, amolyan gyorsan fogyó, jobb, ha nem rakod ki az asztalra típus.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. Az alapanyagok nagy részét a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetjük.Omlós diósHozzávalók kb. 20 db-hoz:12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg darált dió4 dkg aranybarna nádcukor1 kávéskanál sütőpor1 vaníliarúd kikapart magjai1 citrom reszelt héjaa forgatáshoz:nyírfacukorElkészítés:A liszthez vegyítjük a diót, a nádcukrot, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Végül hozzáadjuk a vajat, és összeállítjuk a tésztát. Kisebb gombócokat formálunk belőle, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.A nyírfacukrot ledaráljuk, és meghempergetjük benne a kihűlt süteményeket.

Címkék

Dió Sütemények