Fokhagymás és parmezánkrémes csirkemell, orzó tésztával

  • 2017.10.17.
  • 9

Imádom a sajtokat, nem is tudom melyik a kedvencem, mert mindegyiket másért szeretek és általában meg van, hogy mihez mi illik, milyet érdemes használni. Az olasz tésztákhoz, ételekhez általában a parmezán, a gyümölcsökhöz a gorgonzola vagy a camembert, a sült tésztákhoz, húsokhoz a gouda vagy a cheddar, de van még sokféle én általában ezeket használom. Néha mozzarellát is, de nekem az olyan íztelen. Most sem sajnáltam a sajtot az ételből.Fokhagymás és parmezánkrémes csirkemell, orzó tésztávalHozzávalók 4 személy részére80 dkg csirkemellfilé1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma1 teáskanál morzsolt bazsalikom1 teáskanál morzsolt oregano1/2 teáskanál morzsolt rozmaring1/2 kávéskanál őrölt szerecsendiófehérborssó1,5 dl tejszín1 dl fehérbor10 dkg parmezán4 evőkanál olívaolajaz orzó tésztához:25 dkg orzó tészta10 olajos aszalt paradicsom2 szál újhagymafrissen őrölt feketeborssó3 evőkanál olajfriss aprított bazsalikomElkészítés:A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. A csirkemellfilét felkockázzuk és a hagymához adjuk, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük borral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Miután elkészült, hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot és addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.Az orzó tésztát megfőzzük, leszűrjük és hozzáadunk három evőkanál olajat az olajos aszalt paradicsomos üvegből. Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk és a tésztához adjuk. A végén sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.