Curry fűszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípős zsemlekockákkal
- 2017.10.26.
- 6
Megérkezett ma Emma bicikliülése és fel is avattuk. Elszaladtunk délután bevásárolni, illetve tettünk egy kört a városban, elszaladtunk anyukámékhoz. Ők eléggé messze laknak, 20-25 perc babakocsival, ezért ritkán ejtjük útba, amikor még pici volt és sokat sétáltunk, mert babakocsiba aludt, akkor voltunk utoljára arra. De most már... végre!!! Olyan cukin ült hátul, állítólag nézelődött mindenfelé, apuka mondta, és nagyon élvezte. Szeret vásárolni is, a bevásárló kocsiból kikukucskálni, lábat lógatni, bár mennyire legyen is fáradt.Az őszi mécseseim elkészültek jelentem, hétvégén még kicsit dekorálok, aztán erősen készülök a karácsonyra.Addig is a hűvösebb napokra készíthetünk egy ilyen finom fűszeres burgonyakrémlevest, amibe vöröslencsét csempésztem és fűszeres, csípős zsemlekockával tálaltam.Curry fűszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípős zsemlekockákkal
Hozzávalók 4 személy részére1 liter húsalaplé4 nagy szem burgonya1/2 bögre vöröslencse2 szál újhagyma2 teáskanál curry fűszerkeveréksóa csípős zsemlekockákhoz:3 szelet kenyér2 teáskanál egész indiai koriander1 szál csípős fűszerpaprika2 evőkanál olívaolajElkészítés:A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A vöröslencsével együtt lábasba tesszük, felöntjük húsalaplével, megszórjuk curry fűszerkeverékkel és sóval, majd puhára főzzük és a végén botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.A kenyér szeleteket felkockázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a koriander magot és az apróra darabolt fűszerpaprikát, majd rádobjuk a kenyérkockákat és alacsony láng felett ropogósra pirítjuk.Tálaláskor tehetünk a levesbe kevés tejszínt, megszórjuk pirított zsemlekockákkal, koriandermaggal és csípős fűszerpaprikával.