Áfonyás-csokoládés piskóta

  • 2017.10.03.
  • 5

Őszi pitéknél, almás, áfonyás vagy éppen körtés... nincs is finomabb. Ilyenkor már nem válogathatunk a gyümölcsök terén, igen leszűkült a lehetőségünk. Ehhez a nagyon egyszerű piskótához, aminek pite formája van most éppen friss áfonyát használtam, de helyettesíthetjük felkockázott almával, körtével vagy éppen szőlővel is.Emma is ráhangolódott már ezen gyümölcsökre. Párolva sütőtökkel, pici fahéjjal... óriási kedvenc. Azt hiszem jobban gyűri befelé, mint az őszibarackot. A sütőben sült vagy a párolt gyümölcsök pocak barátak, sokkal könnyeben emészthetők és szerintem ízletesebbek is, nem beszélve arról, hogy édesebbek lesznek. Annyira imádom, hogy nem válogat. Egyszerűen bármi jöhet, bármivel. Anyu főztjénél nincs is jobb. Ezzel én is így vagyok :)De akkor most jöjjön a recept a sok szövegelés után. Csupa egészséges, finom alapanyagokból készült, nyírfacukor felhasználásával.A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Áfonyás-csokoládés piskótaHozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt5 dkg fehér tönkölyliszt5 dkg kukoricakeményítő1 teáskanál sütőpor15 dkg olvasztott vaj3 tojás10 dkg nyírfacukor25 dkg áfonya10 dkg étcsokoládécseppa tetejére:3 evőkanál szeletelt mandulaa formához:olvasztott vaja tálaláshoz:nyírfaporcukorElkészítés:A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a kukoricakeményítőt és a sütőport. A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a vajat. A száraz alapanyagokat beleszitáljuk, krémesre keverjük, végül a csokoládécseppeket is beleforgatjuk. A formát kivajazzuk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd elosztjuk rajta az áfonyát, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.