Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal

  • 2017.09.19.
  • 2

Még mindig oda vagyok az olaszos ételekért. Vannak esetek, amikor inkább konzerv paradicsomot használok, mert a frissel igazából kinek van kedve bíbelődni. Héjjazni, meg magozni? A spájzomban legalább 4 konzerv paradicsom mindig található, a hűtőbe meg legalább 3 féle sajt. :)Emma mellet egyre könnyebb a főzés is. Amikor kicsit tovább alszik, akkor gyorsan előkészítem az ebédhez valót, előfordul, hogy sikerül már a sütőbe betenni a husikat. Illetve most a nagy felfedezés annyira leköti, hogy a konyhaszekrény fiókjai, a cup mérők, a nyújtófa, kisebb formák, szűrők nagy barátai lettek.Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnalHozzávalók 4 személy részére:4 csirkecomb1 kápia paprika1 fej fokhagyma1 nagy lilahagyma1 konzerv paradicsom15 dkg bacon1 kicsi cukkini3-4 evőkanál olívaolajfrissen őrölt borssótovábbá:25 dkg rigattoni10 dkg parmezánElkészítés:A combokat sózzuk és borsozzuk és tepsibe helyezzük. A paprikát, a kétféle hagymával, a paradicsommal, az olívaolajjal és a baconnel együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, végül a húsra kanalazzuk. A cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk és a combok mellé tesszük. Alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült a csirkecombokat kivesszük, a rigattonit kifőzzük és összekeverjük a visszamaradt paradicsomos mártással és a parmezánnal együtt.