Fűszeres, ropogós bundájú sertésszelet áfonyaöntetes salátával

  • 2017.09.22.
  • 4

Szombaton általában valami egyszerű ebédet szoktam készíteni. Azért nem viszem túlzásba, mert vasárnap szoktam belehúzni, amikor ugyanis általában főzök levest, sütök valamilyen húsfélét meg még egyszerűbb desszertet is készítek. Meg amúgyis szombaton este valami vacsi úgyis van mindig, ami pótolja az ebédet. Holnap például pizza lesz, aminek a tésztája majdnem egy hétig készült. Egyszer ígérem annak a receptjét is megírom. Egyenlőre kísérleteztem, nagyon finom lett. A fele adag tésztát lefagyasztottam, most tesztelem, hogy milyen lesz így.De most akkor jöjjön az egyszerű ebéd, aminek a receptjét a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is megtalálhatjátok. A fűszereket a Fűszerész webshopjából könnyen megrendelhetitek.Fűszeres, ropogós bundájú sertésszelet áfonyaöntetes salátávalHozzávalók 4 személyre:8 szelet sertéscombsóőrölt borsa panírozáshoz:1,5 bögre kukoricapehely1 bögre zsemlemorzsa1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű1/2 teáskanál morzsolt rozmaring1 teáskanál morzsolt majoránna3 tojás3 evőkanál liszta sütéshez:olaja tartármártáshoz:1 tojássárgája1 dl olaj2 dl görög joghurt1 evőkanál fehérborecet2 teáskanál frissen facsart citromlé1 teáskanál méz1 teáskanál dijoni mustár1 kávéskanál mártogatós fűszerkeveréksóőrölt borsa salátához:1/2 jégsaláta2 paradicsom6 retek2 szál újhagyma1 kisebb kaliforniai paprika1/4 uborka4 evőkanál konzervkukorica (leszűrve)az öntethez:5 dkg áfonya3 evőkanál balzsamecet2 evőkanál tökmagolaj1 teáskanál mézsóőrölt bors1 kávéskanál morzsolt kakukkfű1 kávéskanál morzsolt bazsalikoma tálaláshoz:burgonyapüré, sült burgonya vagy párolt rizsElkészítés:A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.A kukoricapelyhet robotgéppel durvára aprítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. A húst lisztbe, felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.A tartármártáshoz a tojássárgáját habverővel felverjük, miközben szép lassan hozzáöntjük az olajat. Kikeverjük a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.A salátához a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és összeforgatjuk a kukoricával. Az öntet hozzávalóit krémesre turmixoljuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé folyékony állagú legyen. Tálaláskor a salátára öntjük.A ropogós rántott szeleteket a tartármártással és a salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét, sült burgonyát vagy rizst.