Áfonyás muffin

  • 2017.09.28.
  • 0

Friss áfonyát szinte bármikor lehet kapni. Mi nagyon szeretjük, érdemes betakolni belőle még most, mert jó árban lehet még kapni. Fagyasztani is lehet, nem kell félni tőle, amit bármikor felhasználhatunk süteménybe vagy akár mártást is készíthetünk belőle, hiszen sajtfélékhez, húsokhoz pompás kiegészítő lehet.Most egy szuper egészséges muffint sütöttem, ami reggelire vagy kávé mellé tízóraira kitűnő választás lehet. A sütike nyírfacukorral készült, így bátran fogyaszthatjuk.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.Áfonyás muffinHozzávalók 9 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt1/4 bögre kókuszliszt1/4 bögre hajdinaliszt2 evőkanál kókuszreszelék2 evőkanál szeletelt mandula1 kávéskanál sütőpor1 késhegynyi szódabikarbóna1/2 bögre nyírfacukor1 tojás1/4 bögre dióolaj1/2 bögre tej1 bögre áfonya (fagyasztott is lehet)Elkészítés:A lisztek keverékében elvegyítjük a kókuszreszeléket, a mandulát, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást kihabosítjuk az olajjal és a nyírfacukorral, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, és a masszát muffintepsi kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.