Provence fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával

  • 2017.08.15.
  • 7

Most nyáron rengeteg uborkát ettem. Szeretem magában, kovászosnak vagy ecetes is lehet, de salátában vagy éppen ahogy most eltettem nem régiben vödrös savanyúnak is. Képes vagyok egy üveg ecetes uborkát megenni magában. :) Egy töltött csirkecomb néha egy komplett ebéd, mert sokszor a töltelék maga a köret, mint ahogy ebben az esetben is, de a biztonság kedvéért, néha főzök mellé egy kevéske rizst, vagy sütök mellé krumplit, ami éppen illik hozzá.Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A fűszerkeveréket a Fűszerész.hu oldalon lehet megrendelni.Provance fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátávalHozzávalók 4 személy részére:4 egész csirkecomb10 dkg kuszkusz7 dkg fetasajt1/4 kaliforniai paprika2 szál újhagyma5 dkg füstölt szalonna2-3 teáskanál provence fűszerkeverék4 evőkanál olívaolaj1 dl száraz fehérborsóborsa körethez:15 dkg barnarizs2 teáskanál rizsfűszeraz
ecetes csemege uborka salátához:1 üveg ecetes uborka50 dkg görög joghurt1 csokor friss kapor2 teáskanál dijoni mustár1 evőkanál frissen facsart citromlé1 teáskanál méz1 gerezd zúzott fokhagymasóborsElkészítés:A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntjük, lefedjük és hagyjuk megdagadni. A fetasajtot, a paprikát, az újhagymát és a szalonnát apróra daraboljuk, majd a kuszkuszhoz adjuk és sóval, borssal ízesítjük. A combok bőre alá töltjük, majd mindegyiket egy jénai tálba helyezzük. Megszórjuk provence fűszerkeverékkel, öntünk alá kevé olajat és bort, majd alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 30 percben alufólia nélkül sütjük, hogy a bőre szép aranybarna és ropogós legyen.Közben elkészítjük a köretet és a salátát. A rizst háromszoros vízmennyiségben megfőzzük a hozzáadott rizsfűszerrel.A salátához az ecetes uborkákat apróra daraboljuk, hozzáadjuk a görög joghurthoz és felaprított kaporral, mustárral, citromlével, mézzel és zúzott fokhagymával kikeverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.