Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttal

  • 2017.08.03.
  • 9

Lilahagyma lekvárt többször készítettem már, de most úgy döntöttem télire is teszek el belőle. Pontosan nem tudom még milyen módon és a tartósításon is gondolkodom, de néha jól jönne csak úgy leemelni a polcról. Egyrészt a hagyma illata nagyobb szellőztetéssel távolítható el a lakásból, ebből is elég lenne egy alkalom illetve néha, amikor gyorsan kellen húshoz vagy hamburgerhez, szendvicshez akkor jó lenne nem ezzel bajlódni.Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttalHozzávalók 4 személy részére8 szelet sertéskarajmorzsolt rozmaringfrissen őrölt borssó3-4 evőkanál olaja lilahagyma lekvárhoz:3 lilahagyma3 evőkanál olívaolaj1 dl balzsamecet1 evőkanál méz1,5 dl száraz vörösbor1 teáskanál morzsolt kakukkfűfrissen őrölt borssótovábbá:15 dkg reszelt füstölt sajtElkészítés:A szeletelt karajok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felkarikázzuk. Olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd alacsony lángon, lefedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.A hús szeleteket tepsire helyezzük, rákanalunk a lekvárból 1-1 kanállal, majd megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük pár percre, éppen csak összesütjük.Petrezselymes rizzsel tálaljuk.