Fűszeres túrós kifli

  • 2017.08.16.
  • 1

Már nem sokat kell aludni ahhoz, hogy elmenjünk végre pár napra pihenni. Azt hiszem van mit kipihennünk ugyanis az elmúlt fél év sok mindent tartogatott nekünk és rengeteg változáson mentünk keresztül. Megszületett Emma Drágaságunk, aki bearanyozza az életünk és elköltöztünk végre a saját otthonunkba, ami nem kis munkával és utána járással járt. Talán pont nyaralásra elmondhatjuk, hogy az idei munkálatokkal kész vagyunk, már csak egy kis garázs pakolás maradt. Aztán jövőre lehet folytatni. Most úgy esett, hogy 20-án indulunk és mivel minden bolt zárva lesz tuti sütök majd valamit, amit magunkkal tudunk vinni az útra. Ez a kifli is amolyan útra valós, mert önmagában is nagyon finom, ízletes.Fűszeres túrós kifliHozzávalók 8 db-hoz:25 dkg fehér tönkölyliszt25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt2 dkg friss élesztő2 tojás2,5 dl langyos tej5 dkg olvasztott vaj2 kávéskanál só1 teáskanál cukor20 dkg házi túró2 evőkanál tejföl1 evőkanál friss aprított kapor1 evőkanál friss aprított bazsalikom1 evőkanál friss aprított petrezselyemfrissen őrölt borssóa tetejére:1 felvert tojás sárgájaszezámmagElkészítés:A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sót, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba tesszük és szobahőmérsékleten 1 óra hosszát pihentetjük. Addig a túrót összetörjük, kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a zöld fűszereket és végül sóval, borssal ízesítjük.Enyhén lisztezett felüleletn a tésztát kb. 5 mm vékony kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a fűszeres túrókrémmel, 8 egyenlő részre vágjuk és egyesével feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, letakarva duplájára kelesztjük. Megkenjük tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.