Mortadellás, aszalt paradicsomos rizottó

  • 2017.07.26.
  • 5

Megint régóta készülök már egy újabb bejegyzéssel, de egyszerűen nem sikerül utól érnem magam. Nagy kedvenc nálunk a rizottó különböző változata. Imádjuk a parmezánt, a krémes és ízletes rizst, amiben megbújik egy-egy újabb alapanyag, amivel mindig kísérletezek. Ez most egy újabb kivitelezés, ami szintén jól sikerült.Mortadellás, aszalt paradicsomos rizottóHozzávalók 2 személy részére:20 dkg arborio rizs8 dl forró húsalaplé1 dl fehérbor3 evőkanál olívaolaj2 evőkanál balzsamecet1 vöröshagyma3 gerezd zúzott fokhagyma10 aszalt paradicsom (darabolva)1 evőkanál kapribogyó20 dkg darabolt mortadellafriss zsályafriss bazsalikomsófrissen őrölt bors5 dkg parmezán3 dkg vajElkészítés:A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aszalt paradicsomot, a kapribogyót és a mortadellát és pár pecig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és meglocsoljuk balzsamecettel. Hozzámerünk a forró húsalapléből két merőkanállal, megvárjuk amíg magába szívja, majd folyamatos kevergetés mellett mindig pótoljuk egy-egy kanállal. A végefelé megszórjuk apróra darabolt friss zsályával és bazsalikommal, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük. Amikor már a rizs megfőtt, de még éppen roppanós, akkor levesszük és belekeverjük a reszelt parmezánt és a vajat. 5 percet állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.

Címkék

Paradicsom Rizottó