Hideg kapros csirkemell leves

  • 2017.07.12.
  • 1

Két hete, hogy valahol porosodik a laptopom. Ez idő alatt nagyon sok minden történt velünk. Sikeresen elköltöztünk a saját otthonunkban és végre akkora konyhám van, hogy az ebédlő asztal és még Emma járókája is elfér benne. Külön spájzom, óriási hűtőszekrény és fagyasztószekrény áll rendelkezésemre. Persze a konyhába van még mit pótolni, meg vannak elképzeléseim, de azt hiszem szép lassan majd meg lesz minden. Egy héten keresztül pakoltunk, takarítottunk és kerestük a helyünket, de most már azt hiszem helyre állt minden. Első délutánom, amikor végre van egy kis időm arra, hogy megírjak egy posztot. Pedig rengeteg recept van a tarsolyomban, de egyszerűen még levegőt venni is alig volt időm. Költözés közben még a lekvár és a befőzésről sem akartam lemaradni. Tehát Emma járókát kapott, amit még szoknunk kell, jelen pillanatban 15 perc a rekord, illetve elkezdtük a hozzátáplálást, ugyanis 7-én betöltötte a 6 hónapot. Te jó ég! Eltelt fél év! Mintha tegnap jöttünk volna haza kórházból. El sem tudom hinni. Egyébként büszke vagyok rá, mert nem viselte meg a költözés és az új helyet is egyből megszokta, pedig egy kicsit izgultam. Kapott egy szép nagy babarózsaszín szobát, ami csak az Övé! Azt gondolom, minden kerek az életemben, ennél többet nem is kívánhatnék! :)Ebben a kánikulában nem sok kedvünk van főzni, ráadásul nekem időm sem volt mostanában, csak valami gyorsat. Egy hétig bolti kenyeret ettünk, tesztelgettem, de egyik sem volt az igazi.Szóval, ha nem akarunk még nagyobb hőséget otthon, akkor készítsünk egy gyors levest, amit ráadásul behűtve fogyaszthatunk.Hideg kapros csirkemell levesHozzávalók:40 dkg csirkemellfilé3 evőkanál olívaolajsófrissen őrölt bors1 liter kefir3 dl víz1 csokor aprított petrezselyem1 csokor aprított kapor1/2 kígyóuborka2-3 paradicsomőrölt fehér borssóElkészítés:A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A sült csirkemellet, a zöldségeket és az aprított fűszernövényeket a kefírhez adjuk, majd vízzel hígítjuk ízlés szerint. Végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk!