Fűszeres, diós csirkefalatok mézes-mustáros joghurttal

  • 2017.07.13.
  • 0

Eljött az a pillanat amikor már nem csak azon agyalok, hogy magunknak mit főzzek a következő hétre, hanem Emma menüjét is szertném színesíteni. Még egy-két hét kell azért, mire kipróbálunk már annyi féle zöldséget és gyümölcsöt, hogy variálni tudjam és utána már jöhet a husi is. Tegnap véget vetettünk 6 csirke életének. Híznak már egy hónapja anyuéknál. Teljesen hormon mentes és azt is tudjuk, hogy mit evett. Ennél finomabb és jobb nincs is. Kivettem a mellfiléből egy szép nagy adagot, felkockáztam és mélyhűtőbe tettem. Most már csak a sorára vár.A fűszer és a dió még Emmának nem való, viszont mi imádjuk, és a csirkefalatokat is, így ebben a verzióban került az asztalra.Fűszeres, diós csirkefalatok mézes-mustáros joghurttalHozzávalók 4 személyre:80 dkg csirkemellborssóa panírozáshoz:8 evőkanál zsemlemorzsa6 evőkanál dió1/2 csokor aprított petrezselyem2 szál rozmaring levelei4-5 szál kakukkfű3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt2 tojásolaj a sütésheza mézes-mustáros joghurtos mártogatóshoz:4 dl görög joghurt2 teáskanál dijoni mustár1 teáskanál majonéz2 evőkanál citromlé2 teáskanál mézsó, borsa körethez:10 dkg rizs20 dkg fagyasztott kukorica20 dkg fagyasztott zöldbab2 evőkanál vajsóElkészítés:A csirkemellet kisebb csíkokra vagy kockákra daraboljuk. A diót a rozmaring és a kakukkfűvel együtt késes robotgépbe tesszük és aprítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsához, beleforgatjuk a petrezselymet. A csirkemell kockákat sózzuk, borsozzuk, meghempergetjük lisztbe, felvert tojásba és végül a fűszeres zsemlemorzsába. Forró olajba kisütjük.A mártogatós alapanyagait kimérjük, jól kikeverjük és tálalásig hűtőbe helyezzük.A rizst sós vízben megfőzzük. A kukoricát és a zöldbabot vajon megpároljuk, majd a főtt rizshez adjuk.