Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnával

  • 2017.06.07.
  • 8

Azt hiszem betáraztam az idén eperből. Még hétvégén készülök egy vaníliás epertortára és szerintem a szezonját lassan le is tudhatjuk. Meg hát amúgyis itt a cseresznye, a meggy és még sorolhatnám, amit lehet élvezni és finomabbnál, finomabb süteményeket, leveseket, ételeket készíteni.De most hűsítsük magunkat egy jéghideg joghurtos eperkrémlevessel, amibe édeskés túrógombóc került és savanykás málna.A recept megtalálható a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnávalHozzávalók 4 személyre1 kg friss eper4 evőkanál nyírfacukor2 dl görög joghurt1 citrom reszelt héja1 evőkanál frissen facsart citromléa túrógombóchoz:30 dkg házi túró3 evőkanál búzadara2 tojás1 evőkanál nyírfacukor1 vaníliarúd kikapart magjaia tálaláshoz:15 dkg friss málnaElkészítés:Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Elvegyítjük benne a joghurtot és a frissen facsart citromlevet. Hűlni hagyjuk, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a búzadarát, a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, és lobogva forró vízbe rakjuk. Miután feljöttek a víz tetejére, 2-3 perc elteltével mindet kiszedjük.A forró gombócokat a hideg levesbe téve, friss málnával megszórva tálaljuk.

Címkék

Eper Málna Leves Túró