Zöld minestrone

  • 2017.05.10.
  • 5

Amióta megszületett Emma sokkal jobban kívánom a leveseket. Máskor egy hónapban, talán kétszer, ha főztem valamilyen levest, akkor is lehet sokat mondok, mert vendégsébe, ha mentünk ott mindig tálaltak valamilyet. Mivel terhességem alatt sokszor egy adag salátával jól laktam, így meg sem kockáztattam, hogy kétfélét főzzek, mivel úgyis ránk maradt volna. Ez viszont mostanra megváltozott. Bár egy jó adag húslevessel most is jól lakok, de gyakrabban főzök, főleg hétvégén.A zöldség és gyümölcs levesek a tavasz és a nyár legjobbjai közé tartozik szerintem. Egyszerűen és gyorsan készíthetjük el, lassan már kapható friss zöldborsóból és zöldbabból, illetve újburgonyára is bátran kicserélhetjük a régit.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.Zöld minestroneHozzávalók 4-6 személyre2-3 burgonya2 szál újhagyma2 evőkanál olívaolaj15 dkg darabolt zöldbab15 dkg zöldborsó20 dkg konzerv-fehérbab2 evőkanál aprított petrezselyemzöld2,5 l húsalapléfrissen őrölt borssóElkészítés:A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk, a felkarikázott újhagymával
együtt fazékba tesszük, és az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, amíg a burgonya félpuha nem lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót, a zöldbabot, a leszűrt fehér babot, és készre főzzük. Végül petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.