Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssal

  • 2017.05.31.
  • 8

Itt a nyár, a jó idő, a kánikula és jönnek a hétvégi sütögetések. Legalábbis jönnének, ha éppen nem lenne lassan felfordulás nálunk. Ebben a hónapban sokan költöznek körülöttünk és egy hónap múlva bízom benne, már mi is. De addig is sok feladat áll még előttünk. A költözés után végre a szabadban grillezhetünk és nem fent a negyedik emeleten, ahol lassan mi leszünk a grill alanyok. Jó, még "csak" a 26 fokot kell elviselni, de ahogy nézem ez kevesebb egyenlőre nem lesz.Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssalHozzávalók 4 személy részére:1 kg csirkeszárny5 evőkanál bazsalikomos házi pesto1 dl olívaolajfrissen őrölt borssóavokado mártogatóshoz:2 érett avokado4 dl görög joghurt1 evőkanál majonéz2 evőkanál citromlé2 teáskanál mustársóborstovábbá:20 dkg basmati rizssáfránysóElkészítés:A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk és sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajhoz adjuk a pestot, simára keverjük, majd jól bedörzsöljük vele a szárnyakat. Faszenes grillen vagy grill sütőben készre sütjük.Az avokado húsát kikaparjuk, simára turmixoljuk a joghurtttal. Belekeverjük a majonézt, a citromlét és a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.Sáfrányos, sós vízben kifőzzük a rizst és a grill szárnyak mellé tálaljuk.