Banános, kókuszos sütemény

  • 2017.05.03.
  • 4

Lassan megérkeznek a tavaszi és nyári gyümölcsök, de addig is be kell érjük azzal, amit most lehet kapni a zöldségesnél. Máshol biztos nagyobb választási lehetőség van, mint nálunk, de az alma, eper, banán és a narancson kívül nem igen lehet mást kapni. Jó zöld kiwi, meg hasonló társa, aminek íze nincs éppen kapható, de azokat inkább hagyjuk is ott. Az epret módjával eszem, bár semmi reakció nincs szerencsére, de az alma meg a banán a tuti. Az utóbbinál maradva, ha találunk otthon, márpedig szerintem szokott kimaradni és mindig van egy-kettő túl érett, akkor abból már érdemes finom sütit varázsolni.Banános, kókuszos süteményHozzávalók kb. 50 db-hoz:22 dkg érett banán2 evőkanál frissen facsart citromlé11 dkg puha vaj13 dkg nyírfacukor1 tojás20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt5 dkg kókuszliszt5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt8 dkg kókuszreszelék1 kávéskanál sütőporElkészítés:A banánt a citromlével, a vajal, a cukorral és a tojással együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre pürésítjük. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a kókuszreszeléket és a sütőport.A tésztából nedves kézzel kisebb golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 10-12 percre.
Süteményes dobozba sokáig, akár egy hétig is tárolható.